"Implicarea pacientului trebuie să fie 101%"
Metode de prevenire

Cea mai eficientă metodă este igiena impecabilă. Trebuie depăşit stadiul de înţelegere a igienei orale ca fiind un periaj o dată pe zi, uneori poate de două ori. Igiena dentară la domiciliu înseamnă totalitatea manoperelor prin care, dupa consumul alimentelor, se obţin suprafeţe curate, în toată cavitatea bucală: dinţi(toate suprafeţele-5), obraji şi limba. Pentru aceasta, evident este nevoie de mai mult decât o periuţă dentară şi pasta de dinti. La pacienţii fără probleme speciale este necesară utilizarea firului interdentar şi a apelor de gură, iar la pacienţii cu afectare parodontală, se adaugă periuţele interdentare, stimulatoarele interdentare din silicon şi hidropulsorul(duşul bucal).


În cazul afectării propriu-zise, sunt vital importante - înţelegerea exactă a afecţiunii, a stadiului de evoluţie a responsabilităţii de a-şi respecta programările şi efectuarea tratamentului, conform protocolului stabilit de medicul parodontolog. Oricum, medicul verifică cel puţin odată la 3-4 luni menţinerea gradului de igienizare, deoarece în absenţa acesteia nu se mai poate vorbi de rezultate şi tratament.

În cazul afecţiunilor suprapuse, respectarea tratamentului medicamentos corespunzător afecţiunii şi monitorizarea parametrilor biologici.

În cazul existenţei obiceiurilor vicioase(fumatul, bruxismul), solicitarea sprijinului specializat pentru înlăturarea acelor comportamente repetitive cu implicaţii extrem de nocive.

Implicarea pacientului trebuie să fie 101%.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!