"Nici un diagnostic de la nivelul cavităţii bucale nu poate fi complet dacă nu există radiografii ale zonelor dento-osoase examinate"
Examinarea dentară completă
img1
Menținerea sănătății orale ar trebui să fie o prioritate de top, atât pentru medici dar mai ales pentru pacienţi. Identificarea micilor probleme şi eliminarea lor este crucială pentru evitarea declanşării problemelor grave de sănătate consecutive pierderii dinţilor sau a instalarii bolilor gingivale.

Examinarea dento-parodontală se referă la analiza fiecărui dinte pentru determinarea: cariilor, abraziilor, fisurilor, fracturilor, obturaţiilor vechi imperfecte, neadaptate, lucrărilor protetice prezente, corecte/neadaptate, stabilirea tipului de edentaţie.

Examinarea completă a parodonţiului(suportul gingivo-osos) are scopul de a pentru a determina modificările instalate şi simptomatologia afecţiunilor gingivale, poziţia fiecărui dinte, poziţia marginii gingivale, măsurarea adăncimii şanţului gingival în dreptul fiecărui dinte, deci, stabilirea nivelului parodontal iniţial(în momentul prezentării).

Evaluarea problemelor instalate la nivelul ocluziei(tiparul de închidere a dinţilor-muscatura) sau ale deformărilor arcadelor dentare şi a maxilarelor, permit conturarea unor soluţii terapeutice adecvate situaţiilor anatomice constatate.

Orice diagnostic de la nivelul cavităţii bucale nu poate fi complet dacă nu există radiografii ale zonelor dento-osoase examinate. Ele sunt esenţiale pentru detectarea cariilor, tumorilor, chisturilor şi a pierderilor de ţesut osos. Aceste radiografii sunt obligatorii şi în mod normal, un plan de tratament nu poate fi demarat fără examinarea lor.

Fiecare pacient este unic. Deci, analiza şi stabilirea diagnosticului parcurge stilul de viață, obiceiurile de îngrijire dentară, starea generală de sănătate dentară, dar mai ales cererile și așteptările pacientului. Vă încurajăm să puneti întrebări - deoarece asta arată preocupare, interes în a decide ce opţiuni de tratament sunt cele mai bune pentru dumneavoastră.

Această vizită durează de obicei aproximativ o oră.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!