"Detartrajul cu ultrasunete, reprezintă o modalitate sigură şi eficientă pentru îndepărtarea depozitelor dure și moi de pe suprafețe..."
Igienizarea profesională
Vizitele regulate pentru igienizarea profesională, permit curăţirea suprafeţelor dinţilor, a rădăcinilor, a lucrărilor protetice şi a coroanelor cimentate dar şi a pungilor gingivale la pacienţii cu afecţiuni parodontale instalate. La vizita de igienizare, se actualizează, istoricul medical, se verifică leziunile din cavitatea bucală, sunt verificați dinţii dacă au apărut carii noi sau secundare, se monitorizează modul de efectuare a igienei la domiciliu, gradul de sângerare, se evaluează indicele de placă bacteriană şi tartru(cantitatea de depozite de pe suprafeţe).

După identificarea plăcii bacteriene cu ajutorul tabletelor revelatoare(soluţii de colorare a plăcii bacteriene) pacientul poate înţelege deficienţele de îngrijire şi periaj de la domiciliu şi mai ales care sunt zonele în care tehnica de periaj trebuie îmbunătăţită.

Igienizarea propriu-zisă în cabinet, utilizează metode mecanice(detartrajul cu ultrasunete), cele manuale(detartraj manual cu chiurete, seceri), cele chimice(aplicaţii de substanţe dezinfectante sau antibiotice în zonele parodontale afectate) şi pe cele fizice(utilizarea laserilor).

Detartrajul cu ultrasunete, reprezintă standardul de aur în terapia şi întreţinerea igienei în cazul pacientului cu parodontopatie. Reprezintă o modalitate sigură şi eficientă atât pentru îndepărtarea depozitelor dure dar şi pentru îndepărtarea toxinelor bacteriene de pe suprafeţele radiculare sau din şanţul gingival. Se poate realiza cu sau fără anestezie locală, în funcţie de situaţia pacientului. În condiţii de setare corectă a dispozitivului de ultrasunete şi a unei tehnici efectuată corect, detartrajul cu ultrasunete are extrem de puţine contraindicaţii.

Detartrajul manual, subgingival, este o manoperă de fineţe care este recomandată cu precădere la pacienţii care au deja o afecţiune parodontală instalată şi permite îndepărtarea completă a depozitelor moi şi dure din pungile parodontale. Este o manoperă sângerândă, adesea se realizează sub anestezie locală. În cazurile unei afecţiuni parodontale avansate, permite îndepărtarea straturilor alterate(necrozate) de pe suprafaţa radiculară(planare radiculară).

Periajul professional este realizat cu ajutorul periutelor sau al cupelor încărcate cu o pastă abrazivă şi are rolul de a îndepărta depunerile superficiale, petele, coloraţiile de pe suprafaţa exterioară a dinţilor. Periajul nu succede obligatoriu un detartraj, el poate fi realizat oricând, daca nu există o sângerare evidentă.

Pentru îndepărtarea petelor şi a depozitelor moi, poate fi utilizat dispozitivul prophy jet care pulverizează un jet fin de pulbere de bicarbonat pe suprafeţele dentare, realizând o curăţare foarte eficientă a tuturor suprafețelor chiar și a celor interdentare.

După finalizarea manoperelor de igienizare veţi primi instrucţiuni utile despre cum să vă igienizaţi în manieră eficientă toate suprafeţele dentare şi gingivale. Vă sunt prezentate tehnicile corecte de periaj precum şi folosirea metodelor accesorii(aţa dentară, periuțele interdentare).

Recomandările de igienă orală pentru acasă:
• recomandări privind timpul şi intervalul de igienizare;
• recomandări privind tipul de periuţă dentară(manuală sau rotativă), periile speciale interdentare;
• recomandări privind aplicaţiile de fluoruri, utilizarea/clătirea cu ape de gură, utilizarea duşurilor bucale;
• stabilirea clară a următoarei vizite/programări.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!