"O calitate excepţională a materialelor compozite o reprezintă nuanţările diversificate care pot fi combinate, aceasta permiţând obţinerea unor obturaţii perfect estetice"
Obturațiile din compozit
Orice carie care apare pe una dintre suprafeţele dentare, are tendinţa de extindere, în profunzimea dentinei, spre camera pulpară. Descoperirea oricărei carii, trebuie să fie urmată de îndepărtarea completă a ţesutului dentar afectat, cu sau fără anestezie. Forma geometrică rezultată în urma curăţirii(cavitate), va fi "umplută" - obturată cu un material care să imite calităţile de rezistenţă si de estetică ale dintelui. Totuşi nu orice cavitate poate să fie restaurată cu ajutorul unei plombe(obturaţie). În cazul distrucţiilor profunde, cu lipsă mare de substanţă dentară, care vizează integritatea camerei pulpare, pot fi chiar contraindicate. Această decizie ii aparţine medicului.

Apariţia răşinilor compozite, a permis medicilor dentişti, posibilitatea efectuării unor restaurări rezistente dar mai ales estetice. O calitate excepţională a materialelor compozite o reprezintă nuanţările diversificate care pot fi combinate, aceasta permiţând obţinerea unor obturaţii perfect estetice, mai ales în zona dinţilor anteriori. De aceea satisfacţia estetică a pacienţilor este justificată.

Aplicarea materialului se realizează după curăţirea completă a smalţului şi dentinei cariate, suprafaţa cavităţii este pregatită specific iar apoi se aplică succesiv straturile de compozit, până când se reface prin modelare forma dintelui distrus. Reacția de priză este declanșată de lumina specială(ultravioletă) a lămpii de fotopolimerizare. La final este verificată înălțimea dintelui și se ajustează presiunile dintre cei doi dinți care intră în mușcătură(ocluzie). Ultima etapă este reprezentată de finisarea și lustruirea suprafeței obturației. Manopera durează aproximativ 30 minute.

Materialele compozite pot fi utilizate pentru obturarea cavităților, pentru refacerea fracturilor dentare mici/medii, pentru fațetare directă, pentru mascarea micilor defecte de structură sau poziție.

Este bine să știți:
După finalizarea obturației de compozit, nu există restricții alimentare, doar dacă s-a efectuat anestezie, este preferabil să se aștepte până la dispariția completa a anesteziei.

Sensibilitatea:
Sensibilitatea la cald si la rece poate apare uneori după tratament. Pentru primele zile, încercați să evitați alimentele și lichidele foarte calde sau reci. Este normal să existe disconfort la nivelul gingiilor, în zona în care s-a efectuat anestezia.

Dacă vă simțiți disconfort în tesutul gingival. Puteți lua, de asemenea, un antiinflamator, dacă disconfortul persistă.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!