"Copiii nu se nasc cu frica de dentist dar pot dezvolta o frică de necunoscut..."
Primul control stomatologic

Controversele legate de momentul în care un copil trebuie să ajungă la dentist este disputat, iar specialiştii americani propun momentul după erupţia primului dinte dar în orice caz după ce a împlinit un an, această vizită trebuie să aibă loc, niciodată nu e prea devreme, adică, acomodarea cu mediul, cu zgomotul este binevenită încă din perioada foarte timpurie.

Prima vizită în cabinet a unui pacient, dar mai ales a unui copil nu trebuie să fie altfel, decât placută.

Copii nu se nasc cu frică de dentist dar pot dezvolta frică de necunoscut. Există o grijă deosebită atunci când pacientul copil intră în cabinet şi atitudinea pozitivă a echipei se reflectă în tonul de adresare, folosirea cuvintelor simple, neagresive care descriu afecţiunile dentare, terapia necesară şi denumirile dispozitivelor cu care se va lucra. Pentru copii cei mai mici este normal ca mamele să ţină copilul în braţe, pe scaunul stomatologic. La rândul lor, părinţii trebuie să discute cu copilul lor despre vizita programată şi să determine entuziasm şi o stare pozitivă. Tratamentul este realizat cu blândețe și de asemenea, copii sunt educaţi în scopul de deprinderii îngrijirii corecte a sănătății orale.

Părinţii trebuie să-i ajute pe copii să exerseze metodele de igienizare corectă, trebuie să le asigure o nutriţie corectă care să le protejeze dinţii de atacurile carioase, trebuie să-i înveţe să zâmbească.

Pentru copii mai mari, se recomandă periajul cu pasta de dinţi fluor, folosirea aţei dentare şi consiliere cu privire la obiceiurile alimentare sănătoase.
La primele vizite şi părinţii sunt informaţi despre rolul nutriţiei în prevenirea cariilor şi despre alimentele care trebuie să dispară din dieta unui copil dar şi despre modificările induse de anumite tratamente medicamentoase care pot influenţa secreţia salivară(copii care au gura uscată sunt mai susceptibili la apariţia cariilor).

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!