"Recomandarea de albire este stabilită de către medic, după stabilirea diagnosticului/tipului de coloraţie dentară şi nu este doar o cerinţă din partea pacientului"
Albirile

Acum și Albire Dentară Laser Asistată
Cosmetica dentară, sora mai mică esteticii dentare, este un ţel, un obiectiv, un deziderat al refacerii sau al obţinerii unei îmbunătăţiri în imaginea dentară de ansamblu. Cosmetica dentară "face dintele mai frumos" prin intervenţii relativ simple, dar adesea au un caracter temporar, limitat. Estetica, este mai complexă, trebuie să atingă parametrii absoluţi de simetrie, aliniere, proporţionalitate şi luminozitate a albului dentar dar şi pe cei de simetrie şi proporţionalitate ai rozului gingival. Necesită pentru realizare procedee complexe de implantologie, ortodonţie, protetică şi chirurgie parodontală sau dento-alveolară.


Cosmetica deci face modificări ale culorii dinţilor, prin albire sau modifică forma şi culoarea dinţilor prin aplicare de faţete, obturaţii de compozit, coroane sau lucrări protetice.

Cea mai cunoscută metodă de cosmetică dentară este albirea dentară, procedeu care a fost controversat pentru mult timp. Odată cu progresul dispozitivelor din cabinet şi al formulelor chimice ale substanţelor utilizate, aceste metode au devenit mai sigure pentru structurile dentare. Albirea înseamnă de fapt o decolorare(chimică) a structurii dentare dar nu poate fi utilizată pentru orice tip de colorare a structurii dentare. Recomandarea de albire este stabilită de către medic, după stabilirea dianosticului/ tipului de coloraţie dentară şi nu este doar o cerinţă din partea pacientului, căruia medicul i se supune. Uneori este posibil ca dintele să fie colorat prin depuneri pe suprafaţă, în acest caz restabilirea culorii dentare se poate obţine uşor, după detartraj complet şi lustruire. Dacă există o coloraţie profundă, în structura dentară, decizia de albire pe cale endodontică sau externă, aparţine medicului. Albirea se poate obţine în grade-nuanţe diferite, recomandabil este ca procedura să fie controlată de medic(obligatoriu în cabinet) şi să nu ducă la obţinerea unor nuanţe discrepante. Pe dinţii pacientului se aplică un gel ce conţine peroxid de hidrogen sau perborat de sodiu, iar acţiunea gelului este activată de către o sursă de lumină cu plasma. Întregul proces de albire este fragmentat în trei şedinţe, fiecare dintre ele cu o durată de 20 de minute.

Pacienţii care nu au o igienă adecvată, care au numeroase obturaţii(plombe), lucrări protetice prezente, trebuie să înţeleagă faptul că procedura de albire nu este o soluţie corectă pentru ei. Materialul din care sunt realizate obturaţiile sau lucrările nu comportă o albire simultană, deci rezultatul obţinut va fi unul nedorit.

Efectul de albire este unul temporar, deci, nuanţa de alb obtinută se va modifica în timp(4-5-6 luni). După procedura de albire, dinţii rămân adeseori cu o sensibilitate la stimuli termici, ceea ce indică utilizarea la domiciliu a pastelor de dinţi pentru hipersesibilitate dentinară.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Professional Laser Dent!
Consultația este gratuită!